Produkty

Príprava morčacieho mäsa


Blíži sa obdobie Vianoc a s tým spojené pokojné chvíľky strávené s rodinou. Čas trávime so svojimi najbližšími, pri dobrom jedle a pri vianočných rozprávkach. S Vianocami sa ale často spája aj prejedanie sa. Je to obdobie, kedy väčšinou ľudia prestanú počítať kalórie a doprajú si neobmedzené množstvo dobrého jedla. Ak sa to stalo aj vám, určite ste zažili novoročné predsavzatia, ako napríklad začať sa menej prejedať a zdravšie sa stravovať. Ak plánujete začať s chudnutím alebo chcete jednoducho svojmu telu dopriať výživnejšie jedlo, musíte si naštudovať základne princípy výživy a uvedomiť si, čo vaše telo potrebuje.

Morčacie mäso

Pri chudnutí je potrebné zvýšiť podiel bielkovín v strave a minimalizovať množstvo tuku či sacharidov. Dostatočné množstvo bielkovín vás zasýti na dlhú dobu a zároveň vám pomôžu budovať svalovú hmotu. Pýtate sa, ako zabezpečiť to, že vo vašej strave bude každý deň dostatok bielkovín? Najväčším zdrojom bielkovín je mäso, najmä kuracie či morčacie. Tieto druhy mäsa patria medzi jedny z najľahšie stráviteľných a pridávajú sa do príkrmov aj pre tie najmenšie deti. Morčacie mäso sa vyznačuje veľkým podielom bielkovín a malým obsahom tukov. Zastúpenie a jednotlivý podiel tuku a bielkovín závisí aj od časti, z ktorej mäso pochádza.

Príprava morčacieho mäsa

Najmenej kalórií s minimálnych tukovým obsahom majú morčacie prsia. Ako dlho sa robí morčacie mäso, aby ostalo po upečením šťavnaté a zároveň boli dostatočne prepečené? Keďže spôsobov prípravy mäsa je naozaj mnoho, neexistuje presný čas, ako dlho mäso pripravovať. Obľúbené spôsoby prípravy sú pečenie, grilovanie, dusenie či vyprážanie. Údaj, ktorý nám hovorí o tom, že je mäso dostatočne prepečené, je jeho vnútorná teplota. Tá by mala dosiahnuť pri akejkoľvek tepelnej úprave hodnotu 75 stupňov celzia. Pri tejto teplote máme istotu, že mäso bude dostatočne prepečené no zároveň vo svojom vnútri ostane stále šťavnaté. Spôsobov, ako pripraviť kuracie či morčacie mäso je mnoho. Stačí si vybrať recept, podľa ktorého mäso pripravíte, správny postup prípravy a výborná večera či obed je na svete.