Elektro

Xbox Series

K najvýkonnejším, najznámejším a najpopulárnejším konzolám sa už niekoľko rokov radí Microsoft Xbox. Pre tieto konzoly je špecifický vrcholný výkon, no aj atraktívne a výhodné služby pre hráčov. Aktuálne najnovším a doposiaľ najvýkonnejším modelom je Xbox Series. S konzolou si vychutnáte skvelú grafiku, vysokú výkonnosť, hodiny zábavy a hry, ktoré vás svojou grafikou a hrateľnosťou vtiahnu priamo do deja. 

Ovládač Xbox

Microsoft len pred pár rokmi predstavil už štvrtú generáciu svojich herných konzol, tentokrát s názvom Xbox Series. Čo je na nej nové? Tak na rozdiel od predchádzajúceho modelu Xbox One je to napríklad realistické osvetlenie ray – tracing a perfektný SSD disk, ktorý zabezpečuje najrýchlejšie načítavanie. Samozrejmosťou je spätná kompatibilita, čiže môžete si zahrať aj vaše staršie hry z obdobia konzol Xbox 360 a Xbox One. Široká podpora starších titulov je skvelá a v podstate ak máte ich digitálnu distribúciu, na najnovšom Xbox Series sa ich môžete zahrať ihneď, bez nutnosti kupovania fyzických diskov. Ale trh už samozrejme ponúka pre túto konzolu aj najnovšie herné tituly. 

Xbox Series X je v súčasnosti najžiadanajším modelom a je po ňom veľký dopyt. Poskytuje doposiaľ nevídaný výkon 12 TFLOPS a disponuje SSD diskom s veľmi rýchlym načítavaním s kapacitou až 1 TB (1000 GB). Vďaka týmto parametrom je možné vychutnať si hry pri 60 FPS. Do toho spomeňme moderné rozlíšenie 4K.Súčasťou tejto konzoly je Blue Ray mechanika, ktorá okrem hier prehráva napríklad aj filmy v tomto formáte. 

Biely ovládač Xbox

Xbox Series S je lacnejšou verziou, s o niečo menším výkonom- 4 TFLOPS a menšou kapacitou disku- 512 GB. Na rozdiel od vyššie spomenutej verzie ide o verziu All – Digital, ktorá teda neprehráva fyzické disky. Hry je možné sťahovať z internetu ako digitálnu distribúciu. Ponúka rozlíšenie 1 440 p pri 60 FPS.